KMD Bewindvoering BV

 

Vakantiegeld  

  

Het vakantiegeld komt er voor een aantal cliënten weer aan. UWV stort het in mei, veel gemeenten eind juni en sommige werkgevers in juli. Voor veel mensen is dat een belangrijk moment; ik krijg er ook al best veel vragen over. Reden om even op de site te zetten hoe ik daarmee omga.


Ik wacht in ieder geval altijd af tot het vakantiegeld ook écht is gestort en op de rekening staat.
Het gebeurt regelmatig dat vlak voor de uitbetaling nog snel beslag wordt gelegd door een deurwaarder. Dan wordt het hele bedrag aan een deurwaarder uitbetaald. Ik zou het akelig vinden als je je al hebt verheugd op extra geld en plannen hebt gemaakt en ik je dan een enorme teleurstelling moet bezorgen.

Van het ontvangen vakantiegeld wordt de helft op de spaarrekening gestort en gereserveerd voor onvoorziene uitgaven. Ik kan niet voor iedereen (veel) sparen en op die manier kan ik je toch extra geld geven met verjaardagen, met Kerst en op andere momenten dat het nodig is.


De andere helft mag je zelf hebben.

Het gebeurt regelmatig dat mensen hun deel van het vakantiegeld hebben gehad (en uitgegeven 😊) en dan een paar maanden later, in de zomer(vakantie), alsnog extra geld voor de vakantie vragen. Omdat ze er een paar dagen tussenuit willen of iets leuks willen gaan doen.
Ik snap dat het heel leuk is om extra geld te hebben in de zomerperiode, als iedereen vrij is en het mooi weer is.


Als je dát wilt, kun je er ook voor kiezen om je vakantiegeld nog even op je spaarrekening te laten staan. De helft van het vakantiegeld blijft voor jou, maar het moment dat je het wilt hebben, mag je zelf kiezen.

Hoor ik niets van je, dan stort ik het vakantiegeld in de week nadat ik het heb ontvangen op je rekening.
Wil je het later hebben, laat je me dat dan weten? 

E-mailen
Bellen
Info