KMD Bewindvoering BV

 

Over mij

Mijn naam is Wendeline Rutgers. Ik ben KMD Bewindvoering in 2014 gestart.

KMD staat voor Klein Maar Dapper


Ik ben bewindvoerder op Zeeuws-Vlaanderen, maar ik woon in de gemeente Borsele. Ik neem cliënten aan in Zeeuws Vlaanderen, op Zuid Beveland en op Walcheren. Eens per week ben ik in Zeeuws Vlaanderen om cliënten te bezoeken. 


KMD is voor mijzelf een herinnering om niet te groot te groeien, zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan blijven geven die ik zo belangrijk vind.
Dat is ook waarom ik alleen werk. Dan is er maar één aanspreekpunt. U kent mij en u spreekt dus altijd gelijk degene die van uw dossier op de hoogte is. 


Ik ben bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag op kantoortijden. Op vrijdag kun je me tot 15 uur bereiken. Daarna ben ik tot 17.00 uur alleen nog bereikbaar als het echt dringend is. Op woensdag werk ik niet.


U kunt mij appen, mailen of bellen. Is een persoonlijk gesprek nodig, dan kom ik bij u thuis of wij spreken ergens af, waarbij ik natuurlijk de koffie of thee betaal! U hoeft dus geen reiskosten te maken om naar het kantoor van uw bewindvoerder te komen. Overigens is het niet haalbaar om bijv. elke maand met iemand af te spreken. De ervaring is dat dit na een aantal gesprekken ook niet meer hoeft en dat mensen het ook prima vinden om telefoongesprekken te voeren.


Kwaliteitseisen
Niet iedereen kan bewindvoerder worden.
Een bewindvoerder wordt alleen door de rechtbank benoemd als hij of zij aan een aantal voorwaarden voldoet. Dat wordt door de rechtbank elk jaar gecontroleerd. 

Eén van die voorwaarden is dat de bewindvoerder een HBO-opleiding heeft afgerond. Ik heb een diploma HBO Bedrijfskunde-MER. MER staat voor Management Economie en Recht. Gecombineerd met veel werkervaring in de advocatuur, grote interesse in recente uitspraken van rechtbanken over financiële kwesties en in algemene financiële en economische ontwikkelingen, levert dat een groot voordeel voor u op!

Tijdens mijn afstuderen heb ik onderzocht wát het nu is dat mensen zoeken in hun bewindvoerder. Wanneer vinden mensen dat zij een 'goede' bewindvoerder hebben? Natuurlijk is het de bedoeling dat de bewindvoerder de financiële zaken goed regelt, maar uit mijn onderzoek bleek ook dat mensen het vooral belangrijk vinden serieus genomen te worden en te worden gerespecteerd, óók als er sprake is van schulden. Mensen willen zich gehoord voelen en willen graag zoveel mogelijk keuzevrijheid en overleg hebben met de bewindvoerder en uitleg over financiële zaken. Zij kunnen zich er vaak wel bij neerleggen dat de bewindvoerder beslissingen neemt, maar dat wordt makkelijker als daarbij gelijk wordt uitgelegd waaróm die beslissing dan wordt genomen. 

Dat vind ik dus heel belangrijk. Ik ben er voorstander van u zoveel mogelijk de achtergrond bij mijn beslissingen uit te leggen en u binnen bepaalde kaders zelf keuzes te laten maken. Dat kan uiteraard alleen maar binnen bepaalde grenzen. Lukt het niet om er samen uit te komen, dan neem ik de uiteindelijke beslissing. Die neem ik op basis van zakelijke gronden, waarbij ik vooral kijk naar de langere termijn. En ja, soms is dat niet prettig. Dat is inderdaad één van de nadelen van bewindvoering. Gelukkig zitten er veel meer voordelen dan nadelen aan bewindvoering...

 

 


 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Info